fbpx
E: robin@strever.be
T: +32(0)498/07.88.39
Sociaal bureau Prijszetting STREVER

30.000 euro extra door een prijswijziging bij een sociaal bureau

De klant

Een klein beloftevol sociaal bureau uit de Noorderkempen dat voornamelijk loonadministratie en personeelszaken overneemt van andere bedrijven. Een bedrijf in volle groei dat zich steeds meer profileert tussen de grote spelers in de markt.

De situatie

“We willen niet de duurste zijn, maar ook niet de goedkoopste”, was één van de statements die meteen naar bovenkwam. Dit sociaal bureau had een enorme meerwaarde tegenover alle grote spelers in de markt.

Ze konden namelijk veel persoonlijker tewerk gaan dan hun concurrenten. Ze stonden dicht bij hun klanten, waren steeds bereikbaar en kenden de rechten en plichten van zowel werknemer als werkgever tot in de puntjes.

Maar, welke prijs kunnen ze daar nu voor vragen?

De oplossing

Diepgaande analyses

Aan de hand van diepgaande analyses konden we een duidelijk beeld vormen van de marktpositie van dit sociaal bureau. Deze marktpositie is van cruciaal belang om de meerwaarde tegenover concurrenten te kunnen onderscheiden.

Unieke meerwaarde

We onderzochten wat dit sociaal bureau net uniek maakt in de markt, maar ook hoe relevant deze unieke meerwaarde is voor de doelgroep. Wanneer ze uitblinken in iets waar de doelgroep veel belang aan hecht, moet dat tot uiting komen in de prijsstrategie.

Meerwaarde uitgedrukt in prijzen

We berekenden welke prijzen het sociaal bureau kon hanteren in verhouding tot de meerwaarde die ze konden bieden in de markt. Dit had een prijsverhoging als gevolg, waar hun klanten graag voor betaalden.

De resultaten

30.000 euro extra omzet

We verwachten dat de prijswijziging zo’n 30.000 euro extra aan omzet opleveren in één jaar tijd na de prijswijziging. Ook al zouden enkele klanten afhaken door de prijsverhoging, het sociaal bureau zal een sterke groei tegemoet gaan.

Zekerheid

Nu het sociaal bureau weet welke prijzen zij kunnen hanteren voor hun unieke positie in de markt, geeft hen dat een zeker en gerust gevoel. Hun inkomsten zijn geoptimaliseerd, daar hoeven ze zich geen zorgen meer over te maken.

Inzichten voor marketing en verkoop

Door de diepgaande analyses die we voerden van de diensten, kosten, doelgroep, concurrentie, markt en meerwaarde kwam het sociaal bureau tot heel wat nuttige inzichten. Deze resultaten konden ze niet alleen inzetten voor hun prijsstrategie, maar ook voor hun communicatie, marketing en verkoop.

Heb je ook interesse in een prijsstrategie op maat?

Wij helpen je er graag bij.